טיפול בפלזמה עשירה בטסיות (PRP) הוא הליך רפואי הכולל שימוש בדם של המטופל עצמו, המעובד למיצוי רכיב הפלזמה העשיר בטסיות, המכיל גורמי גדילה ותכונות ריפוי נוספות. לאחר מכן, ה-PRP המעובד מוזרק בחזרה לגוף המטופל כדי לעורר התחדשות רקמות ולקדם ריפוי. טיפול PRP משמש בדרך כלל ברפואת ספורט לטיפול בפציעות כגון מרפק טניס, דלקת גידים וכאבי מפרקים. הוא משמש גם ברפואה הקוסמטית לצורך השתלת שיער, הצערת העור ולהפחתת הופעת קמטים וקמטוטים. טיפול PRP הוא בדרך כלל בטוח ונסבל היטב, עם מעט תופעות לוואי. עם זאת, אין מדובר בתרופת פלא, והתוצאות עשויות להשתנות בהתאם למצבו של המטופל ולגורמים נוספים.
טיפול PRP לאחר השתלת שיער
טיפול בפלזמה עשירה בטסיות דם (PRP) הוא הליך רפואי לא ניתוחי הכולל שימוש בדם של המטופל עצמו, המעובד למיצוי טסיות מרוכזות, גורמי גדילה וחומרים מתחדשים אחרים. חומרים אלה מוזרקים לאחר מכן לקרקפת כדי לקדם את צמיחת השיער ולתקן זקיקי שיער פגומים.
טיפול PRP מומלץ לרוב לאחר ניתוח השתלת שיער כדי לשפר את תהליך הריפוי ולשפר את התוצאות. טיפול ב-PRP יכול לעזור לשפר את זרימת הדם לזקיקי השיער, מה שיכול להאיץ את תהליך הריפוי ולהגביר את שיעור ההישרדות של השתלות שיער מושתלות.
טיפול PRP ניתן בדרך כלל בסדרה של מפגשים, בהפרש של מספר שבועות זה מזה. מספר הפגישות הנדרש ישתנה בהתאם למקרה האישי ולמידת נשירת השיער. טיפול ב-PRP הוא אפשרות טיפול בטוחה ויעילה עבור גברים ונשים כאחד, וניתן להשתמש בו לטיפול במגוון מצבי נשירת שיער, לרבות התקרחות אנדרוגנית וטלוגן אפלוביום.
חשוב לציין שבעוד שטיפול ב-PRP עשוי לסייע בשיפור התוצאות של השתלת שיער, אין זה ערובה להצלחה. הצלחת הטיפול ב-PRP תלויה במספר גורמים, כולל בריאותו הכללית של המטופל, מידת נשירת השיער והמומחיות של ספק שירותי הבריאות המבצע את ההליך. חשוב לדון ביתרונות ובסיכונים הפוטנציאליים של טיפול PRP עם ספק שירותי בריאות מוסמך לפני ביצוע ההליך.
טיפול IPRF לאחר השתלת שיער
טיפול IPRF (Injectable Platelet Rich Fibrin) הוא טכניקת רפואה רגנרטיבית המנצלת את הדם של המטופל עצמו כדי לקדם ריפוי והתחדשות רקמות. התהליך כולל שאיבת דם מהמטופל, סיבובו בצנטריפוגה כדי להפריד בין הפלזמה לטסיות הדם, ולאחר מכן הזרקת הטסיות המרוכזות למקום הפציעה או הרקמה הפגועה. הטסיות משחררות גורמי גדילה הממריצים את תגובת הריפוי הטבעית של הגוף ומעודדות התחדשות רקמות. טיפול IPRF נפוץ ברפואת ספורט לטיפול בפציעות שרירים ושלד, אך נעשה בו שימוש גם בתחומי רפואה נוספים, כגון רפואת עור ורפואת שיניים.
אם כך מה עדיף לנו לעשות על מנת לחזק את השיער? PRP או IPRF